Publicaties
Over de jaren heen hebben onze advocaten korte informatieve artikels geschreven m.b.t. vaak voorkomende juridische kwesties. We bundelen hier deze artikels per rechtsmaterie en chronologisch, louter informatief.
De wetgeving verandert elke dag, het kan dus dat bepaalde artikels niet meer volledig up-to-date zijn en dat er intussen andere regelingen gelden. Deze pagina met vroegere publicaties kan u misschien al een beter inzicht geven in je eigen problematiek, maar elke situatie is natuurlijk anders en vereist een aangepaste aanpak.
Voor een correct en volledig up-to-date advies dat specifiek aangepast is aan uw concrete situatie, verwijzen we u graag naar onze pagina advies.
Op kot
Op een bepaald ogenblik breekt dan toch de grote dag aan : zoon- of dochterlief gaat op kot … Naast alle kleine en minder grote zorgen is het natuurlijk van groot belang om de gepaste studentenkamer te vinden. Op de verhuring van een studentenkamer of kot is er geen specifieke Belgische wetgeving. De woninghuurwet is niet van toepassing omdat deze alleen geldt voor woningen die dienst doen als hoofdverblijfplaats. Meestal staat de “kotmadam” niet toe dat de student het kotadres als officieel domicilieadres neemt. Welke regels zijn dan wel van toepassing ?
De 10-jarige aansprakelijkheidstermijn van architecten en aannemers
In de vorige editie van primeur werd uiteengezet wat er wordt verstaan onder een ‘verborgen gebrek’. Dit gebrek mag niet de stabiliteit of de stevigheid van het gebouw in zijn geheel aantasten omdat in zulk geval de 10 jarige aansprakelijkheid van de architect dan wel de aannemer in het gedrang komt.